Bakmaz d.o.o. osnovano je 1990 godine. Osnovna djelatnost poduzeća je trgovina na veliko i malo. Sa svojim prodajnim mjestima pokriva područje Zadarske županije i Ličko senjske županije. U prvim godinama poduzeće je počelo rad samo s jednim veleprodajnim centrom, koji se u to vrijeme bavio prodajom voća i povrća i imao samo dva zaposlenika. S godinama se prodajni asortiman širio na prodaju pića, prehrane i ne prehrane, tako da danas poduzeće ima 122 prodajnih mjesta i više od 500 zaposlenika.

Poduzeće posjeduje vlastiti vozni park, te skladišni prostor veličine 3000 m2. U strukturi prodajnih mjesta zastupljeni su svi prodajni formati.

Od 2001 godine Bakmaz d.o.o. je članica udruženja regionalnih trgovačkih lanaca CBA, danas NTL. 01. Siječnja 2009. Godine CBA i NTL ujedinili su se u zajedničku grupaciju i zadržali naziv NTL.

Bakmaz d.o.o. dobitnik je Zlatnih plaketa – Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Zadar za najuspješnije trgovačko društvo za 1997, 1998, 1999 i  2000 godinu u kategoriji srednjih trgovačkih društva.

Misija i vizija Bakmaz d.o.o. je omogućiti svojim kupcima najbolju kvalitetu kroz vrhunske usluge i biti vodeći trgovački lanac u regiji, kroz prepoznatljivost kvalitete, standarda i uslužnosti.